SZÉCHENYI 2020

Projekt bemutatása

Pályázati azonosító: GINOP-2.1.8-17-2018-01847
Projekt címe: A SPED-PACK Kft versenyképességének növelése
Projekt összköltsége: 31 061 256
Támogatás összege: 15 000 000
Támogatási intenzitás: 48,29 %
Projekt megvalósításának helyszíne: Esztergom, Mátyás király utca 41
Projekt megvalósításának kezdete: 2018. május 30.
Projekt tervezett befejezése: 2018. június 20.

A projekt során egy 2 SZÍNES FLEXO NYOMÓGÉP, ÉLLESZÍVÁSOS AUTOMATA ADAGOLÁSÚ ASZTALLAL projekt megvalósításával a Sped-Pack Kft két fő célt is elérne a nyomtatási folyamataiban. 

Az első ilyen cél a kapacitásnövekedés, amely az automata, vákuum-leszívással működő beadagoló asztalnak köszönhetően a kétszeresére nő. Két fő célunkon túl nagyon fontos, hogy a gyártási időket folyamatosan csökkentsük a vevői igényeknek megfelelően, ami az új gép megvásárlásával szintén könnyebbé válik majd. Jelenlegi gépünket mechanikusan kell átállítani két nyomtatás között, ami két színű nyomtatás esetében nagyjából 1 óra időt vesz igénybe. A projekt megvalósításával az átállási idő 20 percre csökkenthető. 

A második ilyen cél a precíziós minőségű, kis tűréssel előállított nyomatminőség volt. A projekt megvalósításával a védőcsomagolásokon túl, kisméretű, nagy pontosságot igénylő élelmiszeripari csomagolóanyagok gyártása is lehetővé válik. Továbbá a megnövekedett kapacitás, a rövidebb átállási idő és a fejlettebb minőségnek köszönhetően a Sped-Pack Kft. olyan cégeknél is beszállító lehet, ahol korábban kiszorult az elvárt ár vagy a minőségi elvárás miatt.